Antalet hotellägenheter ökar och utgör en allt större del av bostadsbeståndet i Stockholm. En kartläggning (följ länk i bilden) gjordes för två år sedan i ett samarbete mellan Hyresgästföreningen Östermalm och anställda på regionen.

Vi har en handledning som hjälper dig som boende att själv vidta åtgärder och vilka tillsynsmyndigheter du kan vända dig till.
Checklista tillsynsmyndigheter:

Vad säger lagen? Vem ansvarar för vad? 

Du kan också hjälpa till att vända utvecklingen. Läs på denna länk om  hotellifieringen och dess konsekvenser. För egen del eller om du känner någon som är drabbad. Se gärna den korta instruktiva filmen på sidan.  Sprid informationen. Skriv ev ut affischen som kan sättas upp på fastigheten där hotellifiering pågår.

Här är länken till ett nytt bildspel som presenterades nyligen på ett webinarium.  En bra sammanfattning om utbredning, tillvägagångssätt och  försök som görs för att stoppa utvecklingen.

Den viktiga domen  i Högsta Domstolen  som nu testas som prejudicerande och förhoppningsvis kan förändra branschen för andrahandsboende finner du här: